Vyhodnocení efektivnosti projektu nabytí franchisy - Filípková, Sára; Svačina, Pavel, 1979-; Staňková, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Diplomová práce se zabývá investičním projektem v podobě otevření maloobchodní jednotky formou franchisy z pohledu zájemce o franchisu. Cílem této práce je vyhodnocení, zdali předpokládaná obchodní marže, která odpovídá rozdílu mezi tržbami za prodané zboží a náklady na prodané zboží, je optimální z hlediska pokrytí provozních nákladů zájemce o franchisu, návratnosti jím investovaného kapitálu a zajištění ziskovosti. Práce je rozdělena na dvě části – teoretickou a analytickou. Teoretická část představuje franchising jako formu podnikání, dále se zabývá investičním rozhodováním a metodami hodnocení ekonomické efektivnosti investic. V úvodu analytické části je popsán konkrétní investiční záměr, na který navazuje strategická analýza. Následně dochází k odhadu kapitálového výdaje, provozních nákladů a výnosů, které jsou nezbytné pro vyhodnocení ekonomické efektivnosti investice. Hodnocení probíhá převážně za pomocí dynamických metod s tím, že se pracuje se dvěma scénáři financování investičního projektu – financováním vlastním kapitálem a smíšeným kapitálem.
Vedoucí práce: Pavel Svačina
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses