Systém veřejné osobní dopravy v Ústeckém kraji - Semerád, Vojtěch (2021)
Bakalářská práce se věnuje analýze situace ve veřejné osobní dopravě Ústeckého kraje. Cílem této práce je identifikovat přednosti a nedostatky ve vztahu k systému veřejné dopravy v České republice. Legislativním a věcným parametrům veřejné dopravy v České republice se věnuje první část práce. Další částí je charakteristika podmínek a dopravní infrastruktury Ústeckého kraje. Zvláštní pozornost je v práci věnována specifické situaci v rámci železniční dopravy Ústeckého kraje s mimořádně velkým počtem dopravců a výhodám a nevýhodám liberalizace v dopravě. Východiskem pro praktickou část, kde byly použity metody analýzy a komparace, byla Koncepce veřejné dopravy České republiky. Výsledkem práce je zhodnocení funkčnosti systému veřejné dopravy Ústeckého kraje, na jehož základě jsou navržena doporučení pro jeho možný budoucí vývoj.