Účetní aspekty zemědělství a dotací podle IFRS - Zaťková, Petra; Procházka, David, 1979 říjen 10.-; Jošt, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Bakalářská práce se zabývá účetními aspekty zemědělství a dotací podle IFRS. Konkrétně je zaměřena na standardy IAS 41 a IAS 20. Se zemědělstvím je spjato mnoho specifik, které vyvolávají problémy v účetním zobrazení. Tato práce popisuje, jak se standard IAS 41 pokusil některé z těchto problémů vyřešit pomocí ocenění biologických aktiv a zemědělské produkce ve fair value snížené o náklady prodeje. Rovněž se věnuje státním dotacím, které hrají klíčovou roli v tomto odvětví; jejich účetním zachycením a vykázáním dle těchto standardů. V praktické části odpovídá na otázku, kolik zemědělských podniků v Evropě IFRS opravdu používá. Dále na menším vzorku podniků z Velké Británie zkoumá, jak jsou dodržovány požadavky na zveřejnění obou standardů.
Vedoucí práce: David Procházka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses