Financování údržby a rozvoje městské zeleně - Cirmanová, Veronika (2021)
Bakalářská práce se zabývá financováním údržby a rozvoje městské zeleně, kde podrobněji zkoumá rozpočtový proces města. V teoretické části jsou vymezeny základní pojmy veřejného sektoru, závazné právní předpisy, zdroje financování veřejných služeb a rozpočtový proces obcí. Praktická část pak představuje konkrétní položky rozpočtu se zaměřením na výdajové položky u městské zeleně ve statutárním lázeňském městě Teplice. Podrobněji zkoumá zdroje financování a střednědobý výhled rozpočtu pro rok 2022-2024.