Využití SW nástroje Power BI pro manažerský reporting - Nikerle, Erik; Šoljaková, Libuše; Křehnáčová, Aneta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Cílem této bakalářské práce je podrobně rozebrat a přiblížit možnosti využití konkrétního business intelligence SW nástroje Power BI při tvorbě manažerského reportingu. Práce je rozdělená na dvě části: teoretickou a praktickou část. Teoretická část je založená na důkladném popsání toho, z čeho manažerský reporting sestává, kdo jej, pro koho vypracovává, a kromě toho jsou přiblížené i disciplíny, ze kterých manažerský reporting vychází. To jsou manažerské účetnictví a controlling. Také je zde charakterizovaný pojem business intelligence a představený softwarový nástroj Power BI. Praktická část je věnovaná platformě Power BI už do hloubky. Jsou zde analyzované jednotlivé možnosti využití jeho konkrétních funkcí při tvorbě manažerského reportingu a ukázky jejich zpracování na částech, které by manažerský reporting měl obsahovat.
Vedoucí práce: Libuše Šoljaková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses