Analýzu odchylek ve vývoji zisku - Marková, Tereza (2021)
Obsahem práce je analýza faktorů, které ovlivňují vývoj zisku, a to jak z hlediska věcného (náklady, cena, objemu), tak i jiných veličin např. vývoje měnových kurzů, inflace, apod. Analýza může být prováděna vzhledem k vývoji v čase (porovnání výsledků za minulá období), tak i vzhledem k rozpočtovaným hodnotám. V teoretické části jsou představeny jednotlivé faktory ovlivňující vývoj zisku a jejich odchylky. V rámci aplikační části této bakalářské práce je analýza odchylek ve vývoji zisku prováděná vzhledem k vývoji v čase v konkrétní výrobní společnosti LATECOERE Czech Republic, s. r. o. Sledované odchylky jsou následně analyzovány a vzhledem k jejich vzniku odůvodněny. Na konci práce je věnován prostor očekávanému vývoji do budoucnosti vzhledem k pandemii koronaviru.