Finanční analýza společnosti Mironet.cz, a.s. - Lávička, Petr (2021)
Tato bakalářská práce si klade za cíl zhodnotit finanční zdraví a schopnost společnosti Mironet, a.s. přijmout další bankovní úvěr. Finanční analýza je zpracovaná pomocí veřejně dostupných zdrojů za roky 2015-2019. Práce je rozdělena na dvě části. První, teoretická, část seznamuje s finanční analýzou a metodami, které budou využité v části praktické. Ve druhé části je představena analyzovaná společnost a zvolení konkurenti. Metody popsané v první části práce jsou v této části aplikovány, vyhodnoceny a výsledky finanční analýzy srovnány s vybranými konkurenty v odvětví. Závěrem je zhodnoceno, zda je vybraná společnost schopna přijmout další bankovní úvěr.