Finanční analýza ANEXIA s.r.o. - Škrlant, Martin (2021)
Cílem této práce je aplikovat metody finanční analýzy na dopravní společnost ANEXIA s.r.o. za sledované roky 2015-2019. Práce je rozdělená na dvě části. Metodická část obsahuje definici finanční analýzy, zdroje dat, ze kterých čerpá a pro jaké uživatele je přínosná. Dále jsou teoreticky popsány základní metody využité v práci, včetně postupu jejich výpočtu. V praktické části je představena vybraná firma společně s jejími konkurenty. Následuje samotné zpracování finanční analýzy vycházející z dat výročních zpráv. Výsledky jsou porovnány s konkurenčními podniky a na úplném závěru jsou shrnuta všechna zjištění a doporučení, která z výstupů práce plynou.