Finanční analýza ANEXIA s.r.o. - Škrlant, Martin; Staňková, Veronika; Huňáček, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Cílem této práce je aplikovat metody finanční analýzy na dopravní společnost ANEXIA s.r.o. za sledované roky 2015-2019. Práce je rozdělená na dvě části. Metodická část obsahuje definici finanční analýzy, zdroje dat, ze kterých čerpá a pro jaké uživatele je přínosná. Dále jsou teoreticky popsány základní metody využité v práci, včetně postupu jejich výpočtu. V praktické části je představena vybraná firma společně s jejími konkurenty. Následuje samotné zpracování finanční analýzy vycházející z dat výročních zpráv. Výsledky jsou porovnány s konkurenčními podniky a na úplném závěru jsou shrnuta všechna zjištění a doporučení, která z výstupů práce plynou.
Vedoucí práce: Veronika Staňková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses