Finanční a strategická analýza včetně finančnho plánu vybraného podniku - Nguyen, Quoc Khanh (2021)
Primárním cílem diplomové práce je zpracování finanční a strategické analýzy společnosti MOL Česká republika, s. r. o. v časovém období 2015-2019 a dále také nastínit finanční plán podniku pro nadcházející období. Práce je rozdělena do dvou částí – metodické a analytické. První metodická část vysvětluje základní principy finanční a strategické analýzy včetně jejich zdrojů, metod a nástrojů. V analytické části jsou jednotlivé zmíněné nástroje a postupy aplikovány na konkrétní společnost, přičemž dochází ke zhodnocení výsledků analýzy a také k porovnání s konkurenčními podniky a odvětvím. Na závěr je vypracován nástin finančního plánu dané firmy pro nadcházející účetní období.