Strategie vstupu na vybrané zahraniční trhy firmy PaperTime s.r.o. - Peterka, Jaroslav (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem strategie pro vstup na zahraniční trh relativně malé české firmy s názvem PaperTime s.r.o. a popisuje dopad pandemie COVID-19 na její podnikání. Cílem práce je zjistit, zda by pro malou a rychle rostoucí společnost, jako je PaperTime, bylo možné expandovat a uspět na zahraničním trhu, na základě analýzy vybrat vhodnou zemi pro vstup, a navrhnout formu, jakou na zvolený trh vstoupit. Na základě analýzy makroprostředí a konkurenčního prostředí je provedena komparace vybraných trhů, německého a polského. Výstupem je volba polského trhu z důvodu nízké konkurence a méně rozvinutého niche marketu, na který se PaperTime specializuje. V poslední části je navržena strategie vstupu na zvolený trh na základě krokových modelů internacionalizace, přičemž prvním navrženým krokem je cross-border e-commerce.