Finanční analýza společnosti PEJSKAR & spol., spol. s.r.o. - Pavlíková, Nikola (2021)
Cílem této bakalářské práce je zhodnotit finanční zdraví společnosti PEJSKAR & spol., spol. s.r.o. s využitím finanční analýzy zpracované za období 2015 až 2019 pomocí dat z veřejných zdrojů. První metodická část seznamuje obecně s finanční analýzou, uživateli a jejími metodami. V další části je představena analyzovaná společnost, její konkurenti a odvětví. V třetím a posledním úseku jsou teoreticky definovány jednotlivé finanční ukazatele a poté aplikovány na podniky a odvětví. V závěru práce je zhodnoceno celkové finanční zdraví společnosti.