Srovnávací analýza pojistných produktu a pojistných ukazatelů v České Republice a na Ukrajině - Popyk, Vladyslav; Štok, Jan; Vacek, Vladislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Cílem mé práce je porovnat trh pojištění v České republice, kde studuji, a na Ukrajině, odkud pocházím. V teoretické části definuji různé druhy pojištění a pojistné produkty. Následně se budu věnovat analýze obou trhů a porovnání dostupných produktů. Oba trhy nabízí mnoho stejných produktů, avšak v některých se liší. V praktické části zhodnotím pojistné ukazatele z roku 2020 na českém i ukrajinském trhu. Čerpat budu ze zpráv a statistik ČAP, agentury Insurance Top a statistik Národního finančního komitétu Ukrajiny. V další kapitole praktické části se zaměřím na největší české a ukrajinské pojišťovny a následně porovnám nabídku i cenu jednotlivých produktů na obou trzích. Závěrem zhodnotím oba trhy, kvalitu služeb pojišťoven i objem pojistného a důvěru občanů. Porovnání konkrétních pojišťoven může sloužit jako návod při výběru pojistitele.
Vedoucí práce: Jan Štok
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses