Vykazování odložené daně ve společnostech s ručením omezeným - Pakostová, Monika; Stiebal, Richard; Šindelář, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Bakalářská práce se zaměřuje na problematiku odložené daně v prostředí českých účetních předpisů. V teoretické části je rozebrána podstata odložené daně, příčiny jejího vzniku, metody výpočtu, účtování a vykazování v účetní závěrce. V praktické části jsou zkoumány účetní závěrky velkých společností s ručením omezeným. Důraz je kladen zejména na přílohu v účetní závěrce a na doprovodný komentář k titulům, ze kterých odložená daň vzniká, dále na vykázání odložené daně v rozvaze a ve výkazu zisku a ztráty. Provedené šetření prokazuje, že naprostá většina společností řádně vykazuje odloženou daň a poskytuje informace nad rámec českých účetních předpisů.
Vedoucí práce: Richard Stiebal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses