Současné trendy na světovém a českém pojistném trhu - Mikuláš, Vít (2021)
Tato diplomová práce se věnuje problematice trendů, momentálně ovlivňujících pojistný trh. Jejím hlavním cílem je komplexní analýza klíčových fenoménů a jejich vzájemného propojení. Úvodní část je věnována legislativním a regulačním změnám a představuje jeden ze základních kamenů celé práce. V následující sekci jsou demonstrovány trendy, které nemají původ v legislativě – vypuknutí pandemie, postupující digitalizace nebo nová rizika. Tyto části dohromady čtenáři poskytují ucelený obrázek tržní situace. U většiny trendů jsou zmíněny praktické dopady a reakce tržních subjektů, doplněné autorovým vlastním pohledem. Práci uzavírá stručná prognóza vývoje pojistného trhu na základě získaných informací.