Současné trendy na světovém a českém pojistném trhu - Mikuláš, Vít; Daňhel, Jaroslav, 1943-2025; Štok, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Tato diplomová práce se věnuje problematice trendů, momentálně ovlivňujících pojistný trh. Jejím hlavním cílem je komplexní analýza klíčových fenoménů a jejich vzájemného propojení. Úvodní část je věnována legislativním a regulačním změnám a představuje jeden ze základních kamenů celé práce. V následující sekci jsou demonstrovány trendy, které nemají původ v legislativě – vypuknutí pandemie, postupující digitalizace nebo nová rizika. Tyto části dohromady čtenáři poskytují ucelený obrázek tržní situace. U většiny trendů jsou zmíněny praktické dopady a reakce tržních subjektů, doplněné autorovým vlastním pohledem. Práci uzavírá stručná prognóza vývoje pojistného trhu na základě získaných informací.
Vedoucí práce: Jaroslav Daňhel
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses