Kolektivní investování - Suk, Jan (2021)
Cílem bakalářské práce bylo přiblížení problematiky kolektivního investování. Nejprve pochopení právního rámce kolektivního investování a dále fungování jednotlivých fondů rozdělených dle předmětu investování. V praktické části je analýza vývoje kolektivního investování od roku 2013 do roku 2020, s porovnáním s vývojem úložek v bankách a stavebním spořením. Další část se věnuje dopadu COVID pandemie na kolektivní investování. Na konci je porovnání konzervativnosti Čechu v porovnání zejména s USA, a to v rozložení investičních aktiv domácností a následná analýza populárnosti jednotlivých fondů v ČR a v USA.