Analýza investiční příležitosti v oblasti obnovitelných zdrojů - Páv, Ondřej (2021)
Tato bakalářská práce pojednává o výhodnosti investice do malé vodní elektrárny. Přibližuje princip fungování tohoto typu elektráren tak, aby byl čtenář na základě těchto informací schopen pochopit danou problematiku pro potřeby ekonomické analýzy. Dále se práce zabývá historickým a současným systémem podpory obnovitelných zdrojů energie na území České republiky. V praktické části se věnuje analýze a projekci základních ekonomických generátorů hodnoty na konkrétním případu společnosti MVE P&H Paseky n. Jiz., s. r. o., provozující malou vodní elektrárnu. Poté následuje výpočet čisté současné hodnoty investice na základě diskontovaných cash flow. V závěru práce se ukazuje, že tato investice je rentabilní.