Analýza investiční příležitosti v oblasti obnovitelných zdrojů - Páv, Ondřej; Huňáček, Pavel; Onger, Peter; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Tato bakalářská práce pojednává o výhodnosti investice do malé vodní elektrárny. Přibližuje princip fungování tohoto typu elektráren tak, aby byl čtenář na základě těchto informací schopen pochopit danou problematiku pro potřeby ekonomické analýzy. Dále se práce zabývá historickým a současným systémem podpory obnovitelných zdrojů energie na území České republiky. V praktické části se věnuje analýze a projekci základních ekonomických generátorů hodnoty na konkrétním případu společnosti MVE P&H Paseky n. Jiz., s. r. o., provozující malou vodní elektrárnu. Poté následuje výpočet čisté současné hodnoty investice na základě diskontovaných cash flow. V závěru práce se ukazuje, že tato investice je rentabilní.
Vedoucí práce: Pavel Huňáček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses