Komponentní odpisování dlouhodobých hmotných aktiv dle českých účetních předpisů a dle IFRS - Koťátková, Jana; Kučera, Martin; Roubíčková, Jaroslava, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Obsahem bakalářské práce je porovnání odpisování dlouhodobých hmotných aktiv v české legislativě a v Mezinárodních standardech účetního výkaznictví a následné popsání rozdílů, přičemž práce je zaměřena primárně na komponentní odpisování v těchto dvou systémech a na jejich odlišnosti. Cílem práce je, na základě zpracování případové studie, popsat dopady aplikace komponentního odpisování do účetních výkazů a na zásadu věrného a poctivého zobrazení předmětu účetnictví společnosti, která tuto metodu odpisování nevyužívá. Sekundárním cílem je zodpovědět otázku, v jaké míře se česká legislativa implementací komponentního odpisování přiblížila Mezinárodním standardům účetního výkaznictví.
Vedoucí práce: Martin Kučera
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses