Finanční analýza společnosti Jemča - Novák, Vojtěch; Mottlová, Nikola; Svačina, Pavel, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Obsahem mé bakalářské práce je zhodnotit finanční stav společnosti Jemča a.s. (dále jen Jemča) v období mezi roky 2014 až 2019. Svoji práci zahájím obecnými informacemi o balírně čaje Jemča a.s., dále navážu historií společnosti a představím vybrané konkurenty. Popíšu metody vybrané pro finanční analýzu společnosti a definuji ukazatele. Ve své analýze použiji jako základní prvky vertikální a horizontální analýzu. Dalším prvkem mé práce bude srovnání Jemči s vybranými konkurenty pomocí poměrových ukazatelů. Posledním prvkem analýzy bude srovnání pomocí modelů. Práci zakončím shrnutím dosažených výsledků o finančním stavu společnosti Jemča a.s. Pokusím se odhalit možné nedostatky firmy, ve kterých zaostává za konkurencí a nastíním případná východiska.
Vedoucí práce: Nikola Mottlová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses