DPH u stravovacích služeb - Čápová, Dominika (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá daňovou incidencí v souvislosti se snížením sazby DPH ve stravovacích službách v České republice. Cílem je zanalyzovat dopad snížení sazby daně na poskytovatele stravovacích služeb a jejich zákazníky. Výsledkem analýzy je, že většina restaurací na daňovou reformu nereagovala – nesnížila své ceny, příp. je snížila jen velmi málo. Reformu restaurace spíše využily ve svůj prospěch a zvýšily tím své tržby. Na zákazníky snížení sazby DPH tedy nemělo žádný vliv.