DPH u stravovacích služeb - Čápová, Dominika; Slintáková, Barbora; Říhová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá daňovou incidencí v souvislosti se snížením sazby DPH ve stravovacích službách v České republice. Cílem je zanalyzovat dopad snížení sazby daně na poskytovatele stravovacích služeb a jejich zákazníky. Výsledkem analýzy je, že většina restaurací na daňovou reformu nereagovala – nesnížila své ceny, příp. je snížila jen velmi málo. Reformu restaurace spíše využily ve svůj prospěch a zvýšily tím své tržby. Na zákazníky snížení sazby DPH tedy nemělo žádný vliv.
Vedoucí práce: Barbora Slintáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses