Doplňková činnost neziskových organizací - Veselá, Eva (2021)
Bakalářská práce se věnuje problematice neziskových organizací, a to z hlediska možností jejich financování, zaměřená je na doplňkovou činnost. Teoretická část se zabývá vymezením neziskových organizací, jaké jsou jejich druhy, jak účtují a jak jsou financovány. Dále na doplňkovou činnost, která pro organizace představuje jednu z možných cest získávání prostředků. Poslední část se věnuje spolkům, blíže pak spolku Junák – český skaut, z. s. a jeho pobočnému spolku Skautský institut. Praktická část analyzuje doplňkovou činnost Skautského institutu od roku 2016 do roku 2020, jak se postupně vyvíjela, jaký měla celkový dopad na hospodaření Skautského institutu v porovnání s jeho zdroji v hlavní činnosti.