Doplňková činnost neziskových organizací - Veselá, Eva; Zouhar, Tomáš, 1981-; Ištvánfyová, Jana, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Bakalářská práce se věnuje problematice neziskových organizací, a to z hlediska možností jejich financování, zaměřená je na doplňkovou činnost. Teoretická část se zabývá vymezením neziskových organizací, jaké jsou jejich druhy, jak účtují a jak jsou financovány. Dále na doplňkovou činnost, která pro organizace představuje jednu z možných cest získávání prostředků. Poslední část se věnuje spolkům, blíže pak spolku Junák – český skaut, z. s. a jeho pobočnému spolku Skautský institut. Praktická část analyzuje doplňkovou činnost Skautského institutu od roku 2016 do roku 2020, jak se postupně vyvíjela, jaký měla celkový dopad na hospodaření Skautského institutu v porovnání s jeho zdroji v hlavní činnosti.
Vedoucí práce: Tomáš Zouhar
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses