DPH u prodeje zboží na dálku - Zahradníková, Lenka (2021)
Bakalářská práce se zaměřuje na odvod DPH při prodeji zboží na dálku a při prodeji dovezeného zboží na dálku přes jednotlivé režimy jednoho správního místa. Cílem bylo porovnat jak se změní pravidla v rámci zdanění přidané hodnoty a náročnost administrativy pro elektronické obchody. Pro znázornění jsem si vymyslela tři modelové společnosti, na kterých porovnávám pravidla platná do 30. června 2021 s pravidly účinnými od července 2021. V závěru jsou zhodnoceny výhody a nevýhody použití režimů jednoho správního místa pro odvod DPH.