DPH u prodeje zboží na dálku - Zahradníková, Lenka; Čejková, Eliška; Zídková, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Bakalářská práce se zaměřuje na odvod DPH při prodeji zboží na dálku a při prodeji dovezeného zboží na dálku přes jednotlivé režimy jednoho správního místa. Cílem bylo porovnat jak se změní pravidla v rámci zdanění přidané hodnoty a náročnost administrativy pro elektronické obchody. Pro znázornění jsem si vymyslela tři modelové společnosti, na kterých porovnávám pravidla platná do 30. června 2021 s pravidly účinnými od července 2021. V závěru jsou zhodnoceny výhody a nevýhody použití režimů jednoho správního místa pro odvod DPH.
Vedoucí práce: Eliška Čejková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses