Aplikace technické analýzy v algoritmickém obchodování - Michálek, Jan; Veselá, Jitka; Chval, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Předmětem diplomové práce „Aplikace technické analýzy v algoritmickém obchodování“ je využití vybraných nástrojů technické analýzy při tvorbě automatického obchodního systému. Práce se v prvé řadě věnuje představení měnového trhu a popsání jeho charakteristik. Zároveň představuje různé přístupy k analýze trhu a blíže popisuje použité nástroje. Práce se také zaměřuje na představení světa algoritmického obchodování, včetně možností jeho využití a správného postupu automatizace strategie. Cílem práce je odpovídajícím způsobem vytvořit automatický obchodní systém na základě zvolené obchodní strategie. Použité nástroje jsou podrobně popsány a poskytují tak vhled do problematiky i méně zkušeným obchodníkům. Závěrečná část je věnována testování strategie na základě daných pravidel s cílem ověřit její funkčnost a vyhodnotit výkonnost.
Vedoucí práce: Jitka Veselá
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses