Testování úspěšnosti technické analýzy na měnovém páru EUR/USD - Žandová, Anna (2021)
Práce se zabývá testováním úspěšnosti obchodní strategie, která je sestavená na základě individuálně zvolených parametrů. Strategie využívá nástroje technické analýzy ke zjištění vývoje kurzu na devizovém trhu. V teoretické části popisuje základní charakteristiky FOREXového trhu a nástroje které se dají využít k analýze minulého vývoje kurzu. Praktická část popisuje nejdůležitější body, které je třeba určit před testováním strategie. Cílem celé práce je zjistit, zda je strategie zisková a jakým způsobem by se její úspěšnost mohla zvýšit. K testování je použitý demo účet a historická data vybraného brokera. V závěru jsou shrnuty statistiky obchodů a vyhodnocení celé strategie.