Analýza vlivů hromadné a individuální dopravy Moskvy na kvalitu ovzduší - Sylenko, Daiana (2021)
Dopravní sít je nezbytnou součástí dnešního prostředí kvůli své schopnosti spojovat lidi, podporovat ekonomický růst a poskytovat přístup ke klíčovým službám. Dopravní infrastruktury však způsobují vznik barieru mezi přírodními oblastmi; jejích používaní vede k emisím znečišťujících látek, které se mohou šířit i mimo dosah dopravních sítí. Cílem této bakalářské práce je zjišťovaní vlivů emisí individuální a městské hromadné dopravy na lidské zdraví a životní prostředí. Pomocí analýzy sekundárních dat bylo provedeno vyhodnocení aktuálního stavu ovzduší v Moskvě a navržena vhodná opatření ke zmírnění dopadu škodlivých látek.