Kritické zhodnocení národohospodářských opatření ČR v období 2008 - 2010 z hlediska rakouské teorie hospodářských cyklů - Hrubý, Dominik; Metrah, Samy; Dědeček, Radek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Cílem této bakalářské práce je prizmatem rakouské teorie hospodářských cyklů provést kritickou analýzu Národního protikrizového plánu vlády z roku 2009 a opatření České národní banky, která měla reagovat na světovou finanční krizi. Je zde představena rakouská teorie hospodářských cyklů společně s krátkou historií a metodologií rakouské ekonomické školy. V druhé části jsou analyzovány Národní protikrizový plán vlády a politika České národní banky, které jsou následně konfrontovány s doporučeními rakouských ekonomů. Závěrem práce je zjištění, že plán české vlády obsahuje jak pozitivní, tak i negativní opatření, zatímco opatření České národní banky jsou v přímém rozporu s doporučeními rakouských ekonomů.
Vedoucí práce: Samy Metrah
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses