Historie technické analýzy - Müller, Lukáš (2021)
Cílem této bakalářské práce je podat ucelený pohled na historický vývoj technické analýzy. Práce je rozdělena do pěti kapitol podle časových období. První kapitola se věnuje nejranějším formám technické analýzy. Druhá kapitola se zabývá vznikem moderní technické analýzy. Třetí kapitola je zaměřená na populární proudy technické analýzy, které vznikly kolem poloviny 20. století. Čtvrtá kapitola se věnuje kritice technické analýzy. Poslední kapitola je věnována současným trendům v technické analýze.