Konflikty v rodinných firmách - Kubíček, Aleš; Malý, Milan, 1936-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Tato habilitační práce má formu sjednocujícího komentáře k sedmi publikovaným vědeckým pracím spadajícím do oblasti zkoumání rodinných firem. Zastřešujícím tématem práce je vnitroskupinový konflikt v rodinných firmách. Představené publikace jsou členěny do kapitol podle tematické příslušnosti k jednotlivým aspektům konfliktu. První kapitola představuje rámec pro systematizaci konfliktů v rodinné firmě. Druhá kapitola přibližuje výzkum o ženách v rodinných firmách a povahu konfliktů, kterým musí ženy v systému rodinné firmy čelit. Třetí kapitola se věnuje dynamické části konfliktu a výzkumu autora v oblasti prevence a řešení konfliktů. Čtvrtá kapitola pak v rámci kontextu konfliktu odráží heterogenitu forem rodinného podnikání na příkladu firmy vlastněné a řízené více rodinami. Závěrečná část patří shrnutí dosavadní práce autora a nastínění budoucího směřování výzkumu na základě učiněného poznání.
Vedoucí práce
Habilitační práce (doc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet