Regionální diferenciace rozvoje dopravní infrastruktury v ČR - Tichá, Eva; Damborský, Milan, 1980-; Pova, Patrik; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Diplomová práce se zaměřuje na dopravní infrastrukturu v České republice a její vliv na regionální rozvoj. Dopravní infrastruktura má vliv na ekonomiku skrze dopravní služby, které vstupují do nákladů téměř u každého druhu zboží a služeb. Hlavní cílem práce zjistit, jaké dopady na rozvoj regionů mají dopravní infrastruktura a investice do ní. Práce je rozdělena do tří částí. V první části jsou rozebrány teoretické dopady infrastruktury na ekonomiku a regionální rozvoj. Druhá část popisuje dopravní infrastrukturu v ČR. V třetí části je pozornost věnována vztahům dopravní infrastruktury k různým ekonomickým veličinám, které ovlivňují regionální ekonomiku. Dále bude zhodnocena efektivnost investic do dopravní infrastruktury v posledních několika letech. V závěru práce budou shrnuty výsledky.
Vedoucí práce: Milan Damborský
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: regionální studia [obor dipl. práce]; regionální rozvoj; dopravní infrastruktura; diplomové práce; regional development; transport infrastructure; master's theses