Význam malého a středního podnikání pro regionální rozvoj - Novotná, Petra; Khendriche Trhlínová, Zuzana, 1975-; Jetmar, Marek, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Práce je zaměřena na malé a střední podnikání v České republice a roli veřejné správy v jeho podpoře. V práci jsou vymezeny definice pojmů podnikatel, malé a střední podnikání, podnikatelské prostředí, související legislativa a zdroje financování. Poznatky z obecných definic jsou aplikovány na konkrétní mikroregion -- Podralsko. Podpora malých a středních podniků ze strany veřejné správy může být nepřímá a přímá, financována ze zdrojů státního rozpočtu, z rozpočtů samospráv i z evropských zdrojů. Role veřejné správy a dalších institucí v podpoře malého a středního podnikání je nezanedbatelná, využití možností podpory podnikatelů z evropských i národních zdrojů zvyšuje životní úroveň i v mikroregionu Podralsko.
Vedoucí práce: Zuzana Khendriche Trhlínová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: regionalistika a veřejná správa [obor dipl. práce]; podnikání; veřejná správa; regionální rozvoj; diplomové práce; business; public administration; regional development; master's theses