Potenciál rozvoje odvětví biotechnologií v Olomouckém kraji jako faktor ovlivňující konkurenceschopnost regionu - Pospíšil, David; Jetmar, Marek, 1976-; Kadeřábková, Jaroslava, 1942-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Biotechnologie jsou dnes obecně považovány za technologie, které jsou klíčové v procesu přechodu ke znalostně založené ekonomice a jejichž rozvoj má pozitivní vliv na konkurenceschopnost zemí i regionů. Cílem této diplomové práce je komplexně zhodnotit potenciál pro rozvoj odvětví biotechnologií v konkrétním regionu -- v Olomouckém kraji. Teoretická část práce se věnuje obecnému teoretickému zarámování dané problematiky a obecné charakteristice odvětví biotechnologií. Komplexní hodnocení potenciálu rozvoje biotechnologií v Olomouckém kraji vychází z několika dílčích analýz. Je analyzována obecná charakteristika inovačního prostředí Olomouckého kraje, vzdělávací a výzkumná základna, podnikatelský biotechnologický sektor a jejich vzájemná spolupráce. Jsou mapovány aktuální biotechnologické projekty a klíčové osobnosti pro rozvoj biotechnologií v Olomouckém kraji.
Vedoucí práce: Marek Jetmar
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: regionalistika a veřejná správa [obor dipl. práce]; biotechnologie; diplomové práce; biotechnology; master's theses