Starostlivosť o diváka v českom a slovenskom futbale - Petráš, Miroslav; Novotný, Jiří, 1946 leden 6.-; Kotáb, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2009)
Hlavným cieľom tejto diplomovej práce je analyzovať prostredie českého a slovenského futbalu v oblasti starostlivosti o diváka. V teoretickej časti je pozornosť venovaná teóriám, ktoré sa tejto problematiky týkajú. Konkrétne špecifikám futbalového trhu, ekonomike futbalových klubov, teórii marketingového mixu a definícii fanúšika. V praktickej časti je najprv rozoberaná a porovnávaná návštevnosť v najvyšších súťažiach obidvoch krajín. Nasledujúca kapitola sa zaobera faktormi, ktoré návštevnosť ovplyvňujú. Jej cieľom je preukázanie závislosti medzi návštevnosťou a dosiahnutými úspechmi, atraktivitou súpera, a počasím. V ďaľšej kapitole je aplikovaný marketingový mix na futbalové kluby. To znamená, ako jednotlivé kluby v obidvoch krajinách využívajú zložky marketingového mixu (produkt,cena,distribúcia,komunikácia) za účelom prilákať čo najviac divákov do hľadiska. V poslednej kapitole analyzujem výsledky prieskumu, ktorý bol urobený medzi zástupcami jednotlivých klubov. Na záver je porovnaná a zhodnotená situácia v oblasti starostlivosti o diváka v obidvoch krajinách.
Vedoucí práce: Jiří Novotný
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses