Finanční analýza podniku Ferona, a.s. - Langpaulová, Irena (2010)
Cílem této práce je zhodnotit finanční zdraví podniku Ferona, a. s. v letech 2004 - 2008 a poukázat na jeho silné a slabé stránky ve finanční oblasti. Finanční zdraví je posuzováno pomocí aplikace jednotlivých nástrojů finanční analýzy jako jsou poměrové ukazatele, bilanční pravidla, Du Pontův rozklad a jiných. Součástí této práce je také porovnání s odvětvím.