Ocenění podniku Severočeské doly - Čadílek, Jan; Mařík, Miloš, 1947-; Hejduková, Markéta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Cílem této diplomové práce je určení tržní hodnoty podniku Severočeské doly k 1.1.2009. V úvodu je stručně zmíněn základní profil společnosti a některá specifika podnikání báňských společností. Třetí část práce se věnuje strategické analýze. Výstupem je prognóza tržeb společnosti ve třech variantních scénářích. Navazující čtvrtá kapitola se zabývá finanční analýzou, jejímž výsledkem je zhodnocení finančního zdraví společnosti. Úkolem páté části je predikce generátorů hodnoty a sestavení finančního plánu. Šestá kapitola obsahuje výsledné ocenění metodou DCF Equity. Hodnota podniku je stanovena jako intervalové rozpětí. Jako doplňková metoda ocenění byla použita metoda tržního porovnání.
Vedoucí práce: Miloš Mařík
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; finanční analýza; diplomové práce; financial analysis; master's theses