Hospodářské sblížení evropských států - Hotowetz, Rudolf, 1865-1945 (Sbírka přednášek (Česká národohospodářská společnost), 1926)
Vytvoření evropské celní unie pro budoucí pozitivní hospodářský vývoj. Reálné obchodní bilance tehdejší doby, soudobá exportní a importní pozice ČSR. Srovnání s USA, Velkou Británií či s Balkánem