Ocenění Škoda auto a.s. - Tumashenka, Anton (2010)
Cílem této diplomové práce je zjištění tržní hodnoty mezinárodní společnosti pro účely prodeje nespecifikovanému kupujícímu. Předmětem ocenění je dynamicky se rozvíjející český podnik Škoda Auto a.s. Diplomová práce se skládá ze šesti částí. První částí ocenění dané společnosti bude strategická analýza, jejímž výsledkem bude prognózování tržeb. Další částí bude vypracování finanční analýzy, jako základu pro vyhodnocení finančního zdraví společnosti. Závěrem finanční analýzy bude výrok, zda společnost splňuje předpoklad going concern. V následující části bude rozdělení aktiv společnosti z hlediska provozní potřebnosti. Ve čtvrté části bude provedena analýza generátorů hodnoty a v páté bude sestaven finanční plán na prognózované období. Pokud z předcházejících analýz nebudou zjištěny údaje, které by znemožnily nekonečné trvání podniku, bude společnost, v poslední části diplomové práce, oceněna metodou DCF entity a metodou tržního porovnání.