DISKONT ZA OMEZENOU OBCHODOVATELNOST V PODMÍNKÁCH ČESKÉ REPUBLIKY - Stöhr, Martin; Mařík, Miloš, 1947-; Luxemburk, Patrik; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
První kapitola zahrnuje definici a popis likvidity a nákladů, které stojí za existencí diskontu za omezenou obchodovatelnost. Druhá kapitola kriticky hodnotí jednotlivé metody a studie zabývající se stanovováním diskontu za omezenou obchodovatelnost pro minoritní podíly v podmínkách amerických trhů a stanovuje výši tohoto diskontu na těchto trzích. Třetí kapitola identifikuje rozdílné působení faktorů na diskont uplatňovaných v rozdílných podmínkách amerických a českých trhů. Čtvrtá kapitola se zaměřuje na faktory působící na výši diskontu v rámci zvoleného intervalu a stanovuje základní metodu pro vyčíslení diskontu za omezenou obchodovatelnost pro minoritní podíly v podmínkách České republiky. Pátá kapitola se zabývá možností přepočtu diskontu za omezenou obchodovatelnost na rizikovou přirážku využitelnou v modelu CAPM. Poslední kapitola se zevrubně zabývá stanovením diskontu za omezenou obchodovatelností v rámci majoritního podílu.
Vedoucí práce: Miloš Mařík
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; likvidita; diplomové práce; liquidity (economics); master's theses