Ocenění podniku Bresson a.s. - Jícha, Jan (2010)
Cílem diplomové práce je zjištění tržní hodnoty společnosti BRESSON a.s. k 1. 1. 2009. První část se týká finanční analýzy, která hodnotí finanční zdraví společnosti. Druhá část práce se zabývá strategickou analýzou, jejímž výsledkem je prognóza tržeb společnosti. Další část analyzuje a prognózuje generátory hodnoty a je zde sestaven finanční plán. Výsledné ocenění společnosti je uvedeno v poslední části práce. Pro ocenění byla použita metoda amortizační hodnoty a orientační metoda tržního porovnání.