Interkulturní aspekty pracovních jednání - Kunclová, Kristýna; Hiršová, Miloslava, 1950-; Míková, Irena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2009)
Bakalářská práce se zabývá problematikou pracovních jednání z hlediska interkulturních rozdílů. Na základě výpovědí vybraných manažerů porovnává zkušenosti z jednání s příslušníky vybraných národností s poznatky uváděnými v odborných publikacích. Práce je rozdělena do dvou částí. V teoretické části jsou popsány obecné vlivy a bariéry působící na jednání. Dále jsou v této části popsány dimenze kultury, na základě kterých jsou porovnávány jednotlivé země. Teoretická část končí souhrnnými charakteristikami vyplývajícími z teoretické části. Praktická část se věnuje výzkumu praktických poznatků ve třech vybraných společnostech. Výzkumným vzorkem jsou manažeři a vedoucí pracovníci, kteří jednají se zahraničními partnery. Výzkum je zaměřen na jednotlivé dimenze kultury a na to, jak respondenti vnímají jejich vliv.
Vedoucí práce: Miloslava Hiršová
Obsahuje bibliografii
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: interkulturní management; kultura organizace; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; intercultural management; corporate culture; bachelor's theses