Produkce bioplynu v zemědělském podniku - případová studie - Jaša, Martin; Syrovátka, Oldřich; Čermák, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2009)
Ve své práci jsem popsal evropské a národní postoje k výrobě energie z obnovitelných zdrojů, technologii výroby bioplynu a jeho samotné využití. Využití technologie jsem popsal na praktickém, již stojícím a fungujícím projektu bioplynové stanice v Budišově u Třebíče. Popisoval jsem využitelnost a ekonomickou efektivnost takovéhoto projektu. Jako výsledek práce jsem si zvolil poukázat na celkovou výhodnost projektu jak z hlediska ekonomického, tak z hlediska prospěšnosti pro okolí díky vedlejší tvorbě tepla při tvorbě bioplynu. Celá práce by mohla upozornit na směr, kterým by se mohl ubírat trend výroby elektřiny do budoucna.
Vedoucí práce: Oldřich Syrovátka
Obsahuje bibliografii
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: alternativní energetické zdroje; bioplyn; udržitelný rozvoj; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; alternative energy sources; biogas; sustainable development; bachelor's theses