Protikrízové opatrenia hotela Westside v rokoch 2008/2009 so zameraním na nefinančnú sféru - Sýkorová, Lívia (2010)
Diplomová práca si kladie za cieľ ohodnotiť a analyzovať protikrízové opatrenia hotela Westside v Spojených štátoch amerických. Prvá kapitola sa venuje teoretickému vymedzeniu pojmu kríza a potenciálnym dopadom kríz. Ukazuje aj návody krízového manažmentu na úspešné zvládanie kríz. V ďalšej kapitole približujem dopad hypotekárnej krízy na celý trh Spojených štátov amerických, bližšie sa venujem turistickému sektoru. Záverečná kapitola predstavuje reálne chovanie hotela Westside v porovnaní s teóriou načrtnutou v prvej kapitole. Po analýze dopadu krízy môžem konštatovať úspešné zvládnutie krízového obdobia daným hotelom. K úspešnému výsledku ho priviedla hlavne správna identifikácia krízy, efektívna cenová stratégia a dodatočné využitie alternatívnych finančných zdrojov. Chyby oddelenia ľudských zdrojov síce úspešné zvládanie krízy spomalili, avšak poukázali na oblasť, v ktorej sa hotel môže v budúcnosti zlepšovať.