Památky jako zdroj atraktivity turistické destinace - Chýnovsko - Bicanová, Kateřina (2009)
Cílem práce je mapování, podrobný popis a hodnocení významu jednotlivých architektonických a jiných památek v oblasti Chýnova jako základ pro rozvoj cestovního ruchu. Výzkum byl zaměřen především na historii památek a stav, ve kterém se nacházejí.Vedlejším cílem bylo prozkoumat, jaké jsou podmínky pro cestovní ruch. Pomocí dotazníkového šetření se podařilo sestavit profil návštěvníka této lokality.