Finanční analýza podniku Altis Kolín, s.r.o. - Dobrovolný, Jan (2010)
Obsahem této práce je finanční analýza podniku Altis Kolín s.r.o.. Zabývá se významem, obsahem a následnou aplikací finanční analýzy. Jsou využity klasické metody finanční analýzy - horizontální a vertikální analýza, zlaté bilanční pravidla, poměrové ukazatele, analýza čistého pracovního kapitálu, Du Pontův rozklad, EVA, některé bonitní a bankrotní modely a mezipodnikové srovnání. Práce je vytvořena z pohledu investora a v závěru shrnuje výsledky finační analýzy z tohoto pohledu.