Finanční analýza Tatra, a.s. - Stromšík, Jakub; Schönfeld, Jaroslav; Horník, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Finanční analýza je nástrojem, který umožňuje vyhodnotit a popsat výsledky podniku za určité účetní období. Díky finanční analýze můžeme také predikovat budoucí vývoj společnosti, určit její silné a slabé stránky, hrozby, příležitosti, můžeme testovat, jak se sledované parametry změní při jiných vstupních datech atd. Informace získané z finanční analýzy jsou využívány jak vně firmy (např. bankami, potenciálními investory), tak i uvnitř (managementem, vlastníky atp.). Cílem této bakalářské práce je provést zevrubnou finanční analýzu společnosti Tatra, a.s. za roky 2004-2008 a pokusit se alespoň přibližně odhadnout, jakým směrem se bude podnik ubírat v budoucnu, popřípadě nastínit, jaké změny by měl vrcholový management učinit, aby společnost přežila v dnešní neklidné době a pokračovala tak i nadále ve své činnosti, která se mimochodem datuje až do poloviny 19. století, což Tatru řadí mezi nejstarší automobilky na světě.
Vedoucí práce: Jaroslav Schönfeld
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses