Dlouhodobý majetek ve světově uznávaných účetních systémech - Koukolíková, Lucie (2010)
Práce se zabývá vykazováním dlouhodobého hmotného majetku podle IFRS a US GAAP. První kapitola se zaměřuje na definici aktiva a na jeho prvotní ocenění. Druhá kapitola vysvětluje následné ocenění dlouhodobých hmotných aktiv a ve třetí kapitole jsou shrnuty ostatní významné problémy týkající se dlouhodobých hmotných aktiv, jako je leasing, vyřazení majetku nebo zveřejnění minimálně požadovaných informací. Poslední část práce obsahuje praktickou studii, která zkoumá, zda společnosti vykazující podle IFRS a US GAAP dodržují principy uvedené v teoretické části, popř. jaké řešení dané problematiky volí.